ECU Remap | ECU Tuning - Sweden - Motortuning
Quantum auktoriserad återförsäljare
30-dagars pengarna tillbaka garanti
IMI professionellt kvalificerade tekniker

MOTOROPTIMERING –MOTORTUNING.SE

Motorstyrenhet

VAD ÄR MOTORSTYRENHETEN?

Alla moderna bilar och skåpbilar på vägen idag har en MOTORSTYRENHET. Denna motorstyrenheten kan nästan beskrivas som fordonets hjärna och innehåller en liten processor som tar emot information från olika sensorer i hela motorn. Den analyserar information som motortemperatur, acceleratorpedalvinkel, syrehalt i de brända avgaserna samt många fler parametrar. Med hjälp av informationen från dessa sensorer kan den sedan lägga till rätt mängd bränsle, precis vid rätt tidpunkt, för att ge en bra blandning av bränsleekonomi, prestanda och utsläppskontroll när du gasar.

what is ecu
Kraft och ekonomi- optimering

what is ecu remapping
Förbättrad körbarhet

VAD ÄR MOTOROPTIMERINGEN?

När en tillverkare utvecklar en ny bil måste de ta hänsyn till alla de villkor som den kan utsättas för i alla de regioner där de avser att sälja den här modellen. Detta betyder istället för att bara optimera styrenhetens program eller "karta" för att ge bästa prestanda eller den mest bränsleeffektivitet måste de göra kompromisser på mjukvaran för att ta hänsyn till dessa potentiella olika driftsförhållanden. Dessa kan omfatta understandardbränslen, extremiteter i temperatur och höjd, olika utsläppslagar och till och med möjligheten att fordonet inte får servas regelbundet och i enlighet med tillverkarens rekommenderade instruktioner.

Optimeringen läser fordonets styrenheten och justerar olika parametrar på kartan, såsom bränsletryck, övertryck (på turboladdade applikationer), tändförskjutning och gaspedalstyrning bland annat för att släppa den verkliga prestanda från motorn. Det är en helt säker process eftersom det bara ger motorn den prestanda som den borde ha haft först och främst innan alla kompromisser tillämpades på den ursprungliga programmeringen. Varje motor har sin egen unik karta och genom att justera detta kan vi finjustera motorens egenskaper, släppa ut mer kraft och i många fall minska bränsleförbrukningen också.


FÖRDELAR AV MOTOROPTIMERINGEN

Motoroptimeringen kommer inte bara att förbättra motorns effekt och vridmoment, det kommer också att skärpa gasresponsen och öka effektbandet. Detta kommer att göra kraftleveransen mycket mer linjär, vilket i sin tur gör fordonet mycket livligare att köra och motorn mer flexibel. Ofta begränsas fordonets effektutgång av tillverkaren utan någon annan anledning än att säkerställa att fordonet passar in i en klass som passar olika köpare. Som bilentusiast behöver du inte eller vill ha sådana restriktioner på ditt fordons ECU och dess prestanda och du kan därför dra nytta av den dolda kraften och vridmomentet som är låst i ditt motorstyrningssystem.

benefits of ecu remapping
Ökar hästkrafter och vridmoment

ecu remapping benefits
20-35% extra vridmoment

MOTOROPTIMERING- FÖRDELAR FÖR TURBODIESEL MOTORER

Många ser den moderna skörden av turboladdade dieselmotorer som framtiden för biltuning. Även i Nordamerika börjar en nation som är känd för sin kärlek till bensinmotorer i synnerhet att dra fördelar av turbodieselbilar. Dessa motorer erbjuder fantastisk potential för tillförlitlig låg kostnadstunning. Efter din uppgradering till din turboladdade dieselmotor, kommer du att njuta av:

  • Ökade hästkrafter
  • Ökat vridmoment
  • Bättre gasrespons
  • Mjukare kraftförsörjning
  • Förbättrad bränsleekonomi

MOTOROPTIMERING FÖRDELAR FÖR TURBOBENSIN MOTORER

Turboladdade bensinmotorer har alltid blivit betraktade som sportmotorer med goda skäl. De är också perfekta kandidater för optimering eftersom styrenheten också kontrollerar wastegate. Efter din uppgradering av din turboladdade bensinmotor kommer du att njuta av:

  • Ökade hästkrafter
  • Ökat vridmoment
  • Bättre gasrespons
  • Mjukare kraftförsörjning
ecu remapping benefits
Bättre gashandling

ecu remapping benefits
Säkrare övertagande

MOTOROPTIMERING FÖRDELAR FÖR NON-TURBOBENSIN MOTORER

Den normala aspirerade bensinmotorn kan, trots att den inte är den enklaste motorn att styra, fortfarande dra nytta av en 10-15% kraftökning med extra vridmoment genom noggrann omprogrammering av olika motorparametrar på kartan. Parametrar som bränsle- och tändkurvor kan finjusteras för att ge bättre effekt och vridmoment. På vissa motorer kan kamaxels tidpunkt också ställas in på kartan, vilket ger ytterligare förbättringar.

I många fall kan "after market" -produkter som luftfilter och sport avgassystem endast utnyttjas fullt ut av motorn när de nödvändiga justeringarna har gjorts inom styrenheten. Noggrann omkalibrering av rätt kartor kan låsa upp potentialen i dina nya motordelar. Ytterligare effektförbättringar kan också vara tillgängliga när ett högre oktantbränsle används, vilket möjliggör mer tändningstid.


SPARA BRÄNSLE MED MOTOROPTIMERINGEN?

När vi optimerar ett fordon, speciellt när bränslebesparingen är prioriterad fokuserar vi på att förbättra det låga vridmomentet i synnerhet och utöka kraften så långt vi kan.

Denna ökning av vridmoment innebär att mindre gaspedaltryck krävs för att upprätthålla hastigheten. Det kommer också att innebära att fordonet blir bekvämare i högre växlar med långsammare hastigheter, vilket också kräver färre växlingsförändringar totalt sett.

Om du kombinerar dessa faktorer med justering av din körstil för att få ut det mesta av det extra vridmomentet, kommer du att se en förbättring av bränsleförbrukningen. Detta är mest effektivt på turbodieselmotorer där besparingarna kan vara så mycket som 20%!

saving fuel with ecu remap
10% + Dieselbränslebesparingar

how do you remap
30-dagars pengarna tillbaka garanti

VAD ÄR DET DU MODIFIERAR PÅ MIN BIL?

Vi byter inte någon hårdvara i ditt fordon, vi ändrar bara parametrarna i styrenhetens programvara eller "karta". I många fall kan kartan som lagras på styrenhetens processor nås via OBD i bilen, som normalt finns under instrumentpanelen. I vissa nyare modeller måste styrenheten tas bort från fordonet och öppnas. Våra tekniker kommer då att använda specialverktyg för att läsa originalkartan direkt från styrenheten .

Teknikern lägger sedan upp den ursprungliga kartan till Quantum team som anpassar parametrarna för att maximera prestanda, bränsleekonomi eller en smart blandning av båda. Beroende på fordonets och styrenhetens-typ kan optimeringen ta cirka en-två timmar och om du vill återställa ditt fordons programvara till dess ursprungliga standardinställningar kan detta göras enkelt eftersom vi alltid behåller en kopia av originalprogramvaran som backup.

Following scripts has been included into main script JS Global Compulsory